You need to log in to create posts and topics.

not able to push config on routers

Hi,

I have built the topology for the testing purpose where I am using switches and routers. I am trying to do basic command jobs. I am successful in pushing the config on switches but not on routers.

Note: I am able to ping to all devices.

Please help me out.

Thanks in Advance

Milind Patil...

Hi Patil,

are they using the same credentials, given in the domain? (rme_user, rme_passwd, Default_enable_secret)
Please provide the mgmt_session log from the job log (Operate menu).
What are the errors returned?
Which vendor?

Please don't be shy in providing valuable data.

Dear Bart,

Yes, I am using same credentials given in the domain and the vendor is cisco.

Please find below logs:

Below are log details:
0613_0005.log 3778 bytes 13-Jun-2019 12:47:44
JobID: 0613_0005
01-Header ([parameters])
02-Assignment: (node_fqdn -- result: (11.1.1.103))
03-Assignment: (node_addr -- result: (11.1.1.103))
04-Assignment: (vendor_type -- result: (Cisco_IOS))
05-Assignment: (domain -- result: (YCE))
06-Assignment: (client_type -- result: (CMDB))
07-Assignment: (change_id -- result: ())
08-Assignment: (node -- result: (r1))
09-Assignment: (node_name -- result: (r1))
10-Assignment: (verbose -- result: (-v))
11-Assignment: (jobid -- result: (0613_0005))
12-Header ([scenario])
15-Function (Cmd_exec_basic -n r1 -a 11.1.1.103 -v Cisco_IOS -d YCE -f r1.cmd -v)
   Establishing new session 'mgmt' for 'r1'
   == Start for 'mgmt' to 'r1'
   -- Start - reachable
   -- Start - login
      Cisco_IOS session to 11.1.1.103 using ssh at port 22 starting
   == Verify for 'mgmt' to 'r1'
   -- Verify - terminal
      [terminal length 0] => ok
      [terminal width 0] => ok
   -- Verify - enable
      [show privilege] => ok
   -- Verify - check_os
      Warning: OS boot image or version not specified in YCE
      Verify done (0)
   == Base for 'mgmt' to 'r1'
   -- Base - disable
   -- Base - keep_alive
      [show privilege] => ok
      Base done (0)
   == PreConfig for 'mgmt' to 'r1'
   -- PreConfig - no_alive
   -- PreConfig - enable
      [show privilege] => ok
   -- PreConfig - save
      [copy running-config startup-config\n] => ok
   -- PreConfig - backup
      Will use 'ftp' transfer method
      [copy startup-config ftp://********:********@11.1.1.1/public/previous/r1] => failed
      [copy startup-config ftp://ycicle:ycicle@11.1.1.1/public/previous/r1]
      [Address or name of remote host [11.1.1.1]? ]
      [Destination filename [public/previous/r1]? ]
      [Writing public/previous/r1 ]
      [Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory)]
      [R1#]
      Backup to YCE server failed [][copy startup-config ftp://ycicle:ycicle@11.1.1.1/public/previous/r1 Address or name of remote host [11.1.1.1]?   Destination filename [public/previous/r1]?   Writing public/previous/r1  Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory) R1#]
   Action 'PreConfig - backup' failed: 1
      PreConfig done (1)
   == Fail for 'mgmt' to 'r1'
      Fail done (0)
   == Base for 'mgmt' to 'r1'
   -- Base - disable
   -- Base - keep_alive
      [show privilege] => ok
      Base done (0)
   -------------------= SESSION LOG =-------------------
   2019-06-13 12:47:39 Starting session as 'netyce' on 'r1' at '11.1.1.103' using ssh
   terminal length 0
   R1#terminal width 0
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#copy running-config startup-config
   Destination filename [startup-config]? 
   Building configuration...
   [OK]
   R1#copy startup-config ftp://********:********@11.1.1.1/public/previous/r1
   Address or name of remote host [11.1.1.1]? 
   Destination filename [public/previous/r1]? 
   Writing public/previous/r1 
   Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory)
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#
   ---------------------= END LOG =---------------------
Error: 'cmd_exec_basic' failed:
  copy startup-config ftp://ycicle:ycicle@11.1.1.1/public/previous/r1
  Address or name of remote host [11.1.1.1]? 
  
  Destination filename [public/previous/r1]? 
  
  Writing public/previous/r1 
  Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory)
16-If (if <error>)
17-Function (Log_action -n r1 -a Basic_cmd_job -m "Failed executing commands")
18-Stop: job finished
2019-06-13 12:47:44 ABORTED after 6 seconds


0613_0005.tsk 600 bytes 13-Jun-2019 12:47:38
Parsing scenario:
  1 [parameters]
  2 node_fqdn = 11.1.1.103
  3 node_addr = 11.1.1.103
  4 vendor_type = Cisco_IOS
  5 domain = YCE
  6 client_type = CMDB
  7 change_id =
  8 node = r1
  9 node_name = r1
 10 verbose = -v
 11 jobid = 0613_0005
 12 [scenario]
 13 Description r1 Basic command job...
 14 Description r1 Basic command job
 15 Cmd_exec_basic -n r1 -a 11.1.1.103 -v Cisco_IOS -d YCE -f r1.cmd -v
 16 if <error>
 17     Log_action -n r1 -a Basic_cmd_job -m "Failed executing commands"
 18     stop
 19 endif
 20 Log_action -n r1 -a Basic_cmd_job -m "Completed executing commands"
 21 end

Dear Bart,

Please find latest logs:

 

0613_0017.log 3745 bytes 13-Jun-2019 16:54:52
JobID: 0613_0017
01-Header ([parameters])
02-Assignment: (node_fqdn -- result: (11.1.1.103))
03-Assignment: (client_type -- result: (CMDB))
04-Assignment: (change_id -- result: ())
05-Assignment: (vendor_type -- result: (Cisco_IOS))
06-Assignment: (node_addr -- result: (11.1.1.103))
07-Assignment: (domain -- result: (YCE))
08-Assignment: (node -- result: (r1))
09-Assignment: (node_name -- result: (r1))
10-Assignment: (verbose -- result: (-v))
11-Assignment: (jobid -- result: (0613_0017))
12-Header ([scenario])
15-Function (Cmd_exec_basic -n r1 -a 11.1.1.103 -v Cisco_IOS -d YCE -f r1.cmd -v)
   Establishing new session 'mgmt' for 'r1'
   == Start for 'mgmt' to 'r1'
   -- Start - reachable
   -- Start - login
      Cisco_IOS session to 11.1.1.103 using telnet at port 23 starting
   == Verify for 'mgmt' to 'r1'
   -- Verify - terminal
      [terminal length 0] => ok
      [terminal width 0] => ok
   -- Verify - enable
      [show privilege] => ok
   -- Verify - check_os
      Warning: OS boot image or version not specified in YCE
      Verify done (0)
   == Base for 'mgmt' to 'r1'
   -- Base - disable
   -- Base - keep_alive
      [show privilege] => ok
      Base done (0)
   == PreConfig for 'mgmt' to 'r1'
   -- PreConfig - no_alive
   -- PreConfig - enable
      [show privilege] => ok
   -- PreConfig - save
      [copy running-config startup-config\n] => ok
   -- PreConfig - backup
      Will use 'ftp' transfer method
      [copy startup-config ftp://********:********@11.1.1.1/public/previous/r1] => failed
      [copy startup-config ftp://ycicle:ycicle@11.1.1.1/public/previous/r1]
      [Address or name of remote host [11.1.1.1]? ]
      [Destination filename [public/previous/r1]? ]
      [Writing public/previous/r1 ]
      [Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory)]
      [R1#]
      Backup to YCE server failed [][copy startup-config ftp://ycicle:ycicle@11.1.1.1/public/previous/r1 Address or name of remote host [11.1.1.1]?   Destination filename [public/previous/r1]?   Writing public/previous/r1  Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory) R1#]
   Action 'PreConfig - backup' failed: 1
      PreConfig done (1)
   == Fail for 'mgmt' to 'r1'
      Fail done (0)
   == Base for 'mgmt' to 'r1'
   -- Base - disable
   -- Base - keep_alive
      [show privilege] => ok
      Base done (0)
   -------------------= SESSION LOG =-------------------
   
   
   User Access Verification
   
   Username: terminal length 0
   R1#terminal width 0
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#copy running-config startup-config
   Destination filename [startup-config]? 
   Building configuration...
   [OK]
   R1#copy startup-config ftp://********:********@11.1.1.1/public/previous/r1
   Address or name of remote host [11.1.1.1]? 
   Destination filename [public/previous/r1]? 
   Writing public/previous/r1 
   Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory)
   R1#show privilege
   Current privilege level is 15
   R1#
   ---------------------= END LOG =---------------------
Error: 'cmd_exec_basic' failed:
  copy startup-config ftp://ycicle:ycicle@11.1.1.1/public/previous/r1
  Address or name of remote host [11.1.1.1]? 
  
  Destination filename [public/previous/r1]? 
  
  Writing public/previous/r1 
  Error opening ftp://*****:*****@11.1.1.1/public/previous/r1 (No such file or directory)
16-If (if <error>)
17-Function (Log_action -n r1 -a Basic_cmd_job -m "Failed executing commands")
18-Stop: job finished
2019-06-13 16:54:52 ABORTED after 6 seconds

 

0613_0017.tsk 600 bytes 13-Jun-2019 16:54:46
Parsing scenario:
  1 [parameters]
  2 node_fqdn = 11.1.1.103
  3 client_type = CMDB
  4 change_id =
  5 vendor_type = Cisco_IOS
  6 node_addr = 11.1.1.103
  7 domain = YCE
  8 node = r1
  9 node_name = r1
 10 verbose = -v
 11 jobid = 0613_0017
 12 [scenario]
 13 Description r1 Basic command job...
 14 Description r1 Basic command job
 15 Cmd_exec_basic -n r1 -a 11.1.1.103 -v Cisco_IOS -d YCE -f r1.cmd -v
 16 if <error>
 17     Log_action -n r1 -a Basic_cmd_job -m "Failed executing commands"
 18     stop
 19 endif
 20 Log_action -n r1 -a Basic_cmd_job -m "Completed executing commands"
 21 end

 

what is your current version ?

You should be on: Version "7.1.1 (system manifest YCE_7.1.1_20190606, database patchlevel 19060501

(just press Admin menu to see this)

You can download the patch here, if you still need it: https://wiki.netyce.com/doku.php/downloads:system_updates:system_updates

Cheers

 

I just replicated this and found no issue.

ftp backup

Yes Bart, I have upgraded with latest patch.. 7.1.1 - YCE_7.1.1_20190606

Hi Bart, In your logs FTP transfer method is ok and for me its not. But the setup works fine for switches.

Is the router capable of FTP?
Do you have a different source interface for FTP specified?
Is the management IP on a VRF?
What does the CLI say, when you do the same command manually?

Perhaps you can do some digging of your own as well to at least verify if you are able to access netyce (using protocol ftp) from the router.

Please don't be shy with troubleshooting data.

 

Dear Bart,

I have changed the router model and it is working fine now.

Thanks a lot for your time and helping hand always..